Αρχή

Slab_TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπετε τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μιλήστε μας για το αγαπημένο σας project. Η γραφιστική σε κάθε χώρα θα λέγαμε πως διαχωρίζεται σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι ο σχεδιασμός που συναντά κανείς στα εγχώρια βραβεία ή σε μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το άλλο είναι η γραφιστική που παρατηρεί κανείς στην καθημερινότητα του, από τον κατάλογο σε μια καφετέρια μέχρι την ταμπέλα του τσαγκάρη της γειτονιάς. Και στα δύο επίπεδα η Ελλάδα έχει να δείξει καταπληκτικές εργασίες, λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της αλλά και την οικονομική της κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως το επίπεδο των επαγγελματιών του κλάδου είναι πολύ καλό. Αλλά, αυτή είναι η βιτρίνα της γραφιστικής στην Ελλάδα. Από πίσω κρύβεται μεγάλη προσπάθεια, πάθος, επιμονή και πάρα πολύ άγχος. Γιατί αυτό που δεν υπάρχει, είναι ο κανόνας πως ο δημιουργός θα πρέπει να πληρώνεται. Από αυτό ζει. Πολλοί εξαιρετικοί συνάδελφοι μας είναι άνεργοι ή δουλεύουν περιστασιακά για εξευτελιστικές αμοιβές. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει μέσα από την κοινωνία αλλά και από τους ίδιους τους σχεδιαστές. Αγαπημένο μας project είναι συνήθως το τελευταίο, μέχρι το επόμενο.

Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σας; Αν ναι, τι κάνετε σε ένα ταξίδι για αντλήσετε έμπνευση;
Κάθε εμπειρία είναι και πηγή έμπνευσης. Κάθε μέρα μπορεί να δει κανείς τυχαία κάτι που θα τον βοηθήσει να αναπτύξει ένα σκεπτικό για την εργασία με την οποία ασχολείται εκείνη την περίοδο. Τα ταξίδια φυσικά είναι κάτι πιο έντονο. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους. Να ζήσει πράγματα τα οποία αφού τα επεξεργαστεί θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στη δουλεία του με ανατρεπτικούς τρόπους. Αυτό που κάνουμε στα ταξίδια είναι η παρατήρηση, η πηγή της έμπνευσης. Από τα χρώματα στους τοίχους και τη σήμανση στους δρόμους μέχρι το φαγητό και τα ρούχα των περαστικών. Τα πάντα μπορούν να είναι έμπνευση.

Tο slab είναι ένα δημιουργικό γραφείο και ψηφιακό τυπογραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχουμε σαν στόχο να προσφέρουμε πρωτότυπες και λειτουργικές λύσεις στην οπτική επικοινωνία από την αρχική ιδέα μέχρι την υλοποίηση της. Δουλεύουμε κατά κύριο λόγο στον τομέα του λογοτύπου και της οπτικής ταυτότητας, με πελάτες επιχειρήσεις και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε o Γιώργος Οικονόμου(φωτογράφος & σχεδιαστής), ο Άρης Λάμπρου(web developer), η Σταυρούλα Οικονόμου(εικονογράφος) και ο Νίκος Γιούρης(διευθυντής δημιουργικού).

 

 
Δουλειές των Slab μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.slab.design/
Οι Slab συμμετέχουν με αφίσα τους στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη τους πόλη. Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17 Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17 Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι