Αρχή

Μικαέλα Αργυριάδου_TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.

Η γραφιστική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, σε αντίθεση με τη δύσκολη περίοδο της κρίσης που βιώνουμε στη χώρα μας. Οι Έλληνες δημιουργοί διακρίνονται σταθερά σε διεθνείς διαγωνισμούς διατηρώντας το επίπεδο και την ποιότητα υψηλά. Αυτό όμως που με χαροποιεί περισσότερο, είναι πως πλέον οι γραφίστες έχουν αρχίσει να συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων (πχ. συσκευασιών) που να διευκολύνουν τη ζωή μας. Όταν μέσα από το design μπορείς να προσφέρεις εκτός από αισθητική και λύσεις, ο κόσμος θα το αγκαλιάσει.

Είναι πολλοί οι παράγοντες για τους οποίους ένα πρότζεκτ θα μπορούσε να μπει στη λίστα “αγαπημένα”. Κάποιοι από αυτούς είναι μέσα από αυτό να αποκομήσω καινούργια γνώση, να δημιουργήσω μια αξέχαστη συνεργασία, να διασκεδάσω, να δημιουργήσω κάτι που θα έχει αντίκτυπο στον κόσμο.
Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;

Φυσικά. Δεν υπάρχει καλύτερη μορφή έμπνευσης και πνευματικής ξεκούρασης από τα ταξίδια αναψυχής. Όταν ταξιδεύω, συγκεντρώνω νέο “υλικό” για τη δουλειά μου, νέες εικόνες, ήχους, μυρωδιές γεύσεις, γνώσεις, όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις. Προσπαθώ να γνωρίσω τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την καθημερινότητά τους, τον πολιτισμό τους, το παρελθόν τους. Όλα αυτά αποτελούν έμπνευση, μαθαίνεις να μην αγνοείς τους γύρω σου και κυρίως συνειδητοποιείς πόσο μικρός είναι ο δικός σου κόσμος.

 

Η Μικαέλα Αργυριάδου ειναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Έχοντας ως background το βιομηχανικό σχεδιασμό, ασχολείται με τα digital προϊόντα βελτιστοποιώντας την εμπειρία της χρήσης τους. Αυτό το διάστημα δουλεύει ως digital product designer στην εταιρία Nannuka. Mε την γραφιστική ασχολήθηκε καθώς πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του web design, αλλά και για να διευρύνει τις γνώσεις της.

 

 

 

Δουλειές της Μικαέλας Αργυριάδου μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/ArgyriadouMikaela

Η ΜΙκαέλα Αργυδιάδου συμμετέχει με αφίσα της στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη της πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι