Αρχή

Μιχάλης Κάρολος_TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.
Η γραφιστική στην Ελλάδα από άποψη δουλειών και συναδέλφων δεν έχει πολλά πράγματα να ζηλέψει από το εξωτερικό αλλά από άποψη πελατών πιστεύω ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε ώστε ο πελάτης να δείχνει περισσότερο εμπιστοσύνη στον γραφίστα και γενικότερα να είναι πιο ανοιχτός σε προτάσεις. Όπως όμως και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας μας έτσι και στην γραφιστική όταν υπάρχει περίοδος κρίσης σε μια χώρα αυτό θα φανεί και στο επάγγελμα μας και στην ποιότητα των δουλειών. Συνήθως αυτό μεταφράζεται στην αγωνία του πελάτη να «πουλήσει» άρα και πιο hard selling δουλείες.
Το αγαπημένο μου project είναι ένα προσωπικό project, και αυτό είναι τα ελληνικά γραμματόσημα που έφτιαξα μέσα στο 2016. Χαρακτηριστικές εικόνες από Ελλάδα εικονογραφημένες αφηρημένα, στυλιζαρισμένα, γεωμετρικά, με pop art στοιχεία. Ο λόγος είναι ότι ήταν μια δουλειά σταθμός για μένα, από την άποψη του ότι ήταν μια εξέλιξη του στυλ μου σε θέμα εικονογράφησης και όπου εκεί βασίστηκαν αρκετές μετέπειτα δουλειές μου και σίγουρα για λόγους απήχησης που είχε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;
Μακάρι να είχα την δυνατότητα και τον χρόνο να κάνω συνέχεια ταξίδια. Τα ταξίδια εννοείται πως όταν γίνονται είναι πηγή έμπνευσης. Ανακαλύπτεις νέες εικόνες, νέα ήθη και έθιμα, αρχικτεκτονική, τοπία και ότι άλλο χρειάζεται κανείς για νέες ιδέες. Καμιά φορά για να εμπνευστεί κάποιος χρειάζεται ένα πολύ μικρό ερέθισμα οπότε φανταστείτε τι γίνετε όταν πας σε νέα μέρη και γνωρίζεις νέους ανθρώπους και διαφορετικές καθημερινότητες. Επειδή όμως καμιά φορά η έμπνευση μπορεί να έρθει πιο μετά, για αυτό βγάζω πολλές πολλές φωτογραφίες και παίρνω τις αναμνήσεις μαζί μου.

Ονομάζομαι Μιχάλης Κάρολος aka Smirap Designs, είμαι γεννημένος στο Manchester της Αγγλίας το 1984 αλλά έχω ζήσει όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα. Η πρώτη μου επαφή με το design ήταν μέσω του graffiti. Στην συνέχεια σπούδασα γραφιστική στον ΑΚΤΟ, όπου από τότε έχω δουλέψει σε δυο δημιουργικά γραφεία και μια διαφημιστική. Πλέον δραστηριοποιούμαι στο χώρο του design ως freelancer. Ειδικεύομαι στο σχεδιασμό λογοτύπων και branding γενικότερα, σχεδιασμό συσκευασιών και τα τελευταία χρόνια έχω δώσει μεγάλο βάρος στην εικονογράφηση. Το στυλ μου στην εικονογράφηση θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως ένα υβρίδιο του Mondrian με τον Lichtenstein και ίσως λίγο βιτρό. Γεωμετρικά σχήματα, απλές φόρμες χωρίς πολλές λεπτομέρειες, παχιά περιγράμματα και στοιχεία από την pop art.

 

 

 

Δουλειές του Μιχάλη Καρολου μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.smirapdesigns.com/

Ο Μιχάλης Κάρολος συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι