Αρχή

Μάριος Μπαλάσκας_TRAVELLINK PROJECT

 Πως βλέπετε/βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.
Αν και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι η δουλειά ενός designer και μια μικρή μερίδα δεν γνωρίζει τι είναι γραφιστική, θεωρώ την Ελλάδα μια χώρα στην οποία το design βελτιώνεται συνεχώς, και αυτό οφείλεται στα δημιουργικά γραφεία τα οποία τολμούν και κάνουν αξιόλογα projects. Το αγαπημένο μου προσωπικό project έχει την ονομασία Wearit (fashion project), το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας.
Αν και δεν υπήρχε κάποια σχεδιαστική πρόκληση, ξεχωρίζω το project διότι είναι μια ολοκληρωνένη δουλειά στην οποία στόχος ήταν η μελέτη της εταιρικής ταυτότητας…
κάτι που ενδιαφέρει πολύ!

Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;
Πως γίνεται να μην θεωρεί κάποιος τα ταξίδια πηγή έμπνευσης;! Όταν κάνεις ένα δημιουργικό επάγγελμα, πρέπει να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να πας ένα βήμα πιο πάνω. Όταν ταξιδεύω παρατηρώ πολύ και τα πάντα. Θεωρώ πηγή έμπνευση την αρχιτεκτονική των κτηρίων, μια νέα γεύση που θα δοκιμάσω, τον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος ακόμα και την συζήτηση με έναν ντόπιο. Σε ένα ταξίδι δεν αποχωρίζομαι ποτέ την φωτογραφική μου μηχανή με την οποία απαθανατιζω κάθε στιγμή. Επόμενος σταθμός… Νέα Υόρκη!

 

Γειά! Είμαι ο Μάριος, ένας σχεδιαστής, ο οποίος πιστεύει στον απλό & μοντέρνο σχεδιασμό. Γεννήθηκα στην Αθήνα κάπου στις αρχές του 90’ και είμαι τελειόφοιτος του τμήματος γραφιστικής του κολεγίου ΑΚΤΟ ενώ παράλληλα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στις δημόσιες σχέσεις & την επικοινωνια. Λατρεύω την τυπογραφία & το μαύρο χρώμα.
Εργάζομαι ως graphic designer στη Luminous Design Group.

 

 

Δουλειές του Μάριου Μπαλάσκα μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/mariosbalaskas

Ο Μάριος Μπαλάσκας συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι