Αρχή

Κατερίνα Μηλιαράκη_TRAVELLINK PROJECT

Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.
Αγαπημένο project; Η μελέτη που έκανα για το redesign του site του Jumping Fish. Ήταν ένας προσωπικός πειραματισμός, για τον οποίο έγινα ταυτόχρονα δημιουργός και «πελάτης». Αυτό όμως δεν έχει και τόση σημασία. Αυτό που πραγματικά μετράει, είναι ότι η ιδέα για το project αυτό, ήρθε από μια πρόταση δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Ποτέ! Ήταν η βάση για ένα design, που ενώ αναγκαστικά έμεινε στο συρτάρι, είχε κάτι που με έκανε να λέω «κρίμα, εδώ υπάρχει κάτι».
Αυτή είναι η ιδανική συνθήκη για να βρεις το θάρρος και θράσος και να βάλεις την ιδέα σου πάνω από το feedback. Έτσι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι η δουλειά αυτή, ήταν μια νίκη. Μια νίκη ενάντια στην ανασφάλεια και την ηττοπάθεια που πολλές φορές χτυπάει την πόρτα μας και εμείς την υποδεχόμαστε χωρίς αμφισβήτηση.
Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;

Είναι μια από τις πιο βασικές πηγές έμπνευσης. Προσωπικά, αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να ζήσω για λίγες μέρες σαν να είμαι μια από τους ντόπιους. Μου αρέσει να παρατηρώ όλες τις καθημερινές εφαρμογές του design, από τις πινακίδες στους δρόμους, μέχρι τις γραμματοσειρές που έχουν τα menu των εστιατορίων. Αποφεύγοντας οτιδήποτε τουριστικό και παρακολουθώντας τον τρόπο ζωής, προσπαθώ όσο μπορώ να γεμίσω με πληροφορίες και εικόνες της καθημερινότητας. Αυτές είναι οι πιο χρήσιμες και άμεσα εφαρμόσιμες πληροφορίες για ένα designer. Ένα βιωματικό gallery εικόνων και αναφορών στο οποίο μπορείς να ανατρέξεις όταν αναζητάς αυτό που άλλοι ονομάζουν έμπνευση και άλλοι «το κατάλληλο reference”.

 

Αντί για βιογραφικό, προτιμώ να δανειστώ αυτή τη φράση:
«Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.»

 

Δουλειές της Κατερίνας Μηλιαράκη μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/katerinamiliaraki

Η Κατερίνα Μηλιαράκη συμμετέχει με αφίσα της στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι