Αρχή

Έλενα Μπάκα_TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.

Η γραφιστική στην Ελλάδα, θεωρώ ότι χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Από την μία έχουμε δουλειές που είναι εξαιρετικές εικαστικά και επικοινωνιακά κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αξιόλογοι σχεδιαστές. Από την άλλη, έχουμε ένα καθημερινό βομβαρδισμό οπτικής φασαρίας που σημαίνει ότι ίσως το επίπεδο του μέσου δέκτη είναι ακόμα χαμηλό. Νομίζω όμως ότι αυτό αλλάζει σιγά σιγά.

Το project που απόλαυσα πάρα πολυ ήταν η πτυχιακή μου για το λόγο ότι (όπως πιστεύω πως πρέπει κάθε πτυχιακή να είναι) ήταν μεγάλη ευκαιρία να σχεδιάσω κάτι που να με εκφράζει με απόλυτη ελευθερία επιλογών πάντα μέσα στους κανόνες που διέπουν την οπτική επικοινωνία.
Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;

Σίγουρα τα ταξίδια είναι πηγή έμπνευσης για τον καθένα, ανεξάρτητα από το επάγγελμά του. Πόσο μάλλον όταν αυτο σχετίζεται με δημιουργικότητα. Για μένα τα ταξίδια είναι ζωτικής σημασίας για το επάγγελμά μου και γενικότερα για την εξέλιξή μου. Κάθε φορά ανακαλύπτω νέους τρόπους έμπνευσης είτε μέσα από κάποια έκθεση είτε ακόμα και από το ίδιο το τοπίο, το μέρος που επισκέπτομαι.

 

Είμαι η Έλενα εδώ και 26 χρόνια.
Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, και εργάζομαι ως Junior Art σε μια διαφημιστική εταιρία. Κατά την φοίτησή μου στη σχολή, συμμετείχα στο πρόγραμμα Erasmus Studies στην Πoρτογαλία και εργάστηκα στην DRINKWORKS στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης. Παράλληλα, μου αρέσει η φωτογραφία και απασχολούμαι εθελoντικά στο mysecretathens.gr ως φωτογράφος.

 

 

Δουλειές της ‘Ελενας Μπάκα μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/elenabaka

Η Έλενα Μπάκα συμμετέχει με αφίσα της στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη της πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι