Αρχή

Σταυρος Δάμος_TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.
Υπάρχει μια υπερπληθώρα στο δημιουργικό τομέα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα… Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για έναν επαγγελματία που ζει αποκλειστικά από αυτό. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος… Αυτό που κρίνει τον ρόλο που έχει ο καθένας είναι η ίδια του η δουλειά και η ποιότητα της. Πιστεύω πως στο μέλλον θα επιβιώσουν στο δημιουργικό κόσμο, όσοι έχουν έναν προσωπικό χαρακτήρα στη δουλειά τους και ξεφεύγουν από γενικότητες, ομοιομορφίες και προσωρινά ρεύματα και στυλ.

Το αγαπημένο μου project είναι το πορτρέτο του Bob Dylan, το οποίο και δημιουργήθηκε για έναν διαγωνισμό που ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, και ο οποίος το επέλεξε μεταξύ πολλών συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Αυτό το γεγονός και μόνο, είχε ιδιαίτερη σημασία για μένα.

 Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση; Σίγουρα και είναι! Αν και θα πρέπει να ομολογήσω, πως ποτέ τα ταξίδια δεν είναι αρκετά… Πάντα όταν επιστρέφω από κάποιον προορισμό, ήδη σχεδιάζω και προγραμματίζω όσο γίνεται βέβαια, τον επόμενο. Όταν ταξιδεύω αποθηκεύω στιγμές και εικόνες όχι τόσο σε μια φωτογραφική κάμερα, αλλά κυρίως σαν ανάμνηση, σαν εμπειρία. Και οι μνήμες αυτές, είναι από βασικά στοιχεία για τις προσωπικές μου δουλειές.

 

Γεννήθηκα το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα γραφιστική στo AAS College of Art & Design στην πόλη μου. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι και εξειδικεύομαι στον τομέα της εικονογράφησης. Διαφημιστικές εταιρείες, εκδόσεις και περιοδικά, αποτελούν το κυρίως πελατολόγιο μου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον ελεύθερο χρόνο μου, τον σπαταλώ, προσπαθώντας να βρίσκομαι σε μια συνεχόμενη δημιουργική αναζήτηση για νέες ιδέες και τεχνικές. Η αγάπη μου για τις τέχνες γενικότερα είναι αυτή που μου δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη.

 

Δουλειές του Σταύρου Δάμου μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/StDamos

Ο Σταύρος Δάμος συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι