Αρχή

Αρβανιτάκης Φαίδων _TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.Πιστεύω πως η γραφιστική στην Ελλάδα βρίσκεται σε ενα πολύ καλό επίπεδο, ισάξιο με αυτό του εξωτερικού. Το δυναμικό μας είναι αρκετά καλό και απαρτίζεται απο καλούς designers και καλά δημιουργικά γραφεία. Παρ´ όλα αυτά, πιστεύω πως η κοινωνία και οι Έλληνες θέλουν ακόμα χρόνο στο να συνηθίσουν τη γραφιστική ως επάγγελμα, τις ανανεωμένες πια ιδέες και γενικότερα το οτι η γραφιστική δεν είναι κατι απλό και εύκολο άλλα ειναι μια επιστήμη η οποία βοηθά στο να επικοινωνήσει κατι σωστά, και στοχευμένα μεσα απο το σχεδιασμό.Ένα απο τα καλά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι οτι όποιος θελήσει να δημιουργήσει μια επιχείρηση, απευθύνεται πια σε επαγγελματίες για την συνολική του εικόνα, απο το λογότυπο και την εταιρική ταυτότητα, εως τις συσκευασίες το web site και το υλικό προώθησης της ιδέας του. Η δουλειά μας όμως δεν αρχίζει και τελειώνει στο σχεδιασμό. Χρειάζεται να εκπαιδεύσεις αυτόν που θέλει να κάνει μια αρχή, χρειάζεται να του δώσεις να καταλάβει ποσο σημαντικό ειναι να έχεις μια καλή και ταυτόχρονα διαφορετική εικόνα στην αγορά. Χρειάζεται υπομονή, «ανοιχτά μάτια» και ωραίες ιδέες.Το αγαπημένο project του γραφείου μας είναι η δημιουργία του brand, της εταιρικής ταυτότητας, των συσκευασιών και του eshop της εταιρείας φυσικών καλλυντικών και προϊόντων Dovilleka ® Organic Beauty Lab.Μια νεαρή επιχειρηματίας ήρθε στο γραφείο μας αγχωμένη και απογοητευμένη διότι τα προϊόντα που έφτιαχνε, δεν ειχαν ταυτότητα και μια συσκευασία.Εξηγήσαμε, φωτογραφίσαμε, δοκιμάσαμε, σχεδιάσαμε το brand, παρουσιάσαμε, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό της πρώτης γενιάς συσκευασιών, μετά απο περίπου δυο χρόνια ανανεώσαμε ελάχιστα τις συσκευασίες και ισχυροποιήσαμε και το υλικό εκτύπωσης προκειμένου να αντέχει και να μη φθείρεται απο την υγρασία, τα νερά και τη χρήση.Θέλαμε μία σειρά συσκευασιών η οποία να διαφέρει απο τον ανταγωνισμό και να έχει μια συνολική εικόνα δυνατή, καθαρή και αναγνωρίσιμη. Μετά απο όλα αυτα περάσαμε στο σχεδιασμό του e shop το οποίο ακολουθεί πιστά τη σχεδιαστική αισθητική του brand. Ήταν ένα project που τα είχε όλα.!
 Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;Σίγουρα τα ταξίδια είναι μία πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως το επάγγελμα τους, ποσο μάλλον για τους σχεδιαστές. Βλέπεις πολιτισμούς, έθιμα, παράδοση, σχεδιασμό, κουλτούρα και πολλες εικόνες. Όλα αυτά αν τα συνδέσεις στο μυαλό σου, φτιάχνεις υπέροχες εικόνες και τρελές ιδέες!

 

 

Ονομάζομαι Αρβανιτάκης Φαίδων και γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασα στη σχολή καλών τεχνών στη Ρώμη στο τμήμα Γραφιστικής και διαφήμισης και στη συνέχεια σπούδασα στον ΑΚΤΟ στο τμήμα γραφιστικής και επικοινωνίας, με ειδίκευση στο branding, την εταιρική ταυτότητα και τη συσκευασία προϊόντος. Τελειώνοντας τις σπουδές, εργάστηκα στο χωρο της διαφήμισης σε εταιρία επικοινωνίας ως art director και στη συνέχεια ως senior art director για 3 χρόνια. Το 2011 αποφάσισα να ξεκινήσω το δικό μου δημιουργικό γραφείο την Cloudtrap το οποίο ειδικεύεται στο branding, την εταιρική ταυτότητα και τη συσκευασία προϊόντος αλλα και στην παραγωγή και το art direction video και διαφημιστικών. Επίσης, το 2015/16 εργάστηκα ως καθηγητής εργαστηρίων στον ΑΚΤΟ θεωρώντας το μια υπέροχη εμπειρία.

 

 

Δουλειές της Cloudtrap μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/Cloudtrap

Η Cloudtrap συμμετέχει με αφίσα της στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη της πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι