Αρχή

Ένας hotel design κόσμος

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΔΕΘ HELEXPO και το Interiors from Greece διοργανώνουν το design event DPOINT HOTEL VILLAGE το οποίο διεξάγεται παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, HOTELIA.
Το DPOINT HOTEL VILLAGE αποτελεί ένα πρωτότυπο και καινοτόμο event, αφιερωμένο στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση ξενοδοχείων. Θέτοντας το ποιοτικό design στο επίκεντρο, συγκεντρώνει ανώτερου σχεδιασμού προϊόντα και υλικά σε έναν ομοιόμορφο, κοινής φιλοσοφίας χώρο. Δεν αντικατοπτρίζει τόσο ένα αισθητικό ύφος, όσο μια στάση ζωής που βασίζεται σε δημιουργικές αρχές. Επομένως η ενότητα αυτή, επιθυμεί να εξελιχθεί σε μια «γειτονιά» που απαρτίζεται από brands και δημιουργούς οι οποίοι προσανατολίζονται από την κοινωνική και αισθητική πρόοδο της σύγχρονης φιλοξενίας.
Σημείο αναφοράς της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση της παραγωγής (installation project) με τίτλο «GREEK HOSPITALITY DESIGN SPIRIT» που φέρει τη σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή). Επιπρόσθετα, η ομάδα εργασίας του project συμπληρώνεται από επαγγελματίες οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο των visualizing design, graphic design και sound design. Η τελική υλοποίηση του project θα πραγματοποιηθεί με τη δυναμική και ουσιαστική υποστήριξη εταιριών/ χορηγών κατασκευής και πρώτων υλών.
Σκοπός του project «GREEK HOSPITALITY DESIGN SPIRIT» είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη με έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο, συνοδεία των τεσσάρων εποχών του χρόνου, ξεκινώντας από το Ελληνικό βουνό και καταλήγοντας στην Ελληνική θάλασσα. Ο Κοσμίδης θα αναπτύξει 3 διαφορετικά concept – Country concept, Urban concept, Sea Breeze concept – μέσα από τα οποία επιδιώκει να τοποθετήσει το σχεδιασμό σε διαφορετικής φιλοσοφίας και απαιτήσεων, περιβάλλοντα.
Επομένως, το πνεύμα του ελληνικού design σε διάφορες εκδοχές του θα είναι παρόν, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως ότι στα δύσκολα οι Έλληνες γίνονται ακόμη πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι, παντρεύοντας στην έννοια της ελληνικής λέξης «φιλοξενία», τόσο την παραδοσιακή όσο και τη σύγχρονη κουλτούρα μας.
Ουσιαστικός στόχος της ομάδας εργασίας του project είναι να περάσει στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού το μήνυμα, ότι το Design μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στο πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών φιλοξενίας μας με στόχο την αύξηση προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.
Το φετινό DPOINT HOTEL VILLAGE της HOTELIA υπόσχεται στον επισκέπτη τη βίωση μιας ξεχωριστής εμπειρίας μέσα από την ανακάλυψη ενός Hotel Design κόσμου.
Πληροφορίες DPOINT HOTEL VILLAGE at HOTELIA 2015
12-15 Νοεμβρίου 2015
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
hotelia.helexpo.gr