Αρχή

Θοδωρής Κονταξής TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.
Νομίζω πως είναι σε πολύ καλό δρόμο η γραφιστική στην Ελλάδα και είναι πολύ ωραίο που έχουμε πλέον αρκετούς δημιουργούς και γραφεία με παρουσία και σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό, κάτι που επιβεβαιώνει την άνοδο στον τομέα.

Αν πρέπει να διαλέξω ένα project αυτό είναι το Ancho Mexican grill. Έγινε μια ολοκληρωμένη δουλειά, από την εταιρική ταυτότητα μέχρι την γραφιστική/σήμανση χώρου, όλα σχεδιάστηκαν από την αρχή με άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Με εμπιστεύτηκαν εξ’ αρχής δίνοντας μου ελευθερία στο σχεδιασμό και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω/δοκιμαστώ σε διάφορα μέσα και καινούργιες τεχνικές (cnc metal cutting, uv printing σε ξύλο, κα) και να εξελιχθώ κι εγώ μέσα από αυτό το project.

Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;
Φυσικά και τα ταξίδια είναι μορφή έμπνευσης, δεν πιστεύω όμως ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που κάνει κάποιος για να την αντλήσει. Ο καινούργιος τρόπος ζωής που θα δούμε σε ένα ταξίδι, οι νέες εικόνες, η κουλτούρα που συναντάμε, οι άνθρωποι που διαφέρουν από εμας και οι συνήθειες τους..όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα που τυχαία θα έρθουν και θα δώσουν μία νέα ιδέα και μία νέα εμπνευση.

Πρώτα απ’ όλα είμαι αρχιτέκτονας αλλά μου αρέσει να πειραματίζομαι σε πολλους τομείς του design, και κάπως έτσι ξεκίνησε και η ενασχόληση μου με τη γραφιστική και την τέχνη. Τόσο η αρχιτεκτονική όσο και τα δέκα χρόνια που τελικά έζησα στην Αγγλία σπουδάζοντας, πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο με έχουν επηρεάσει δημιουργικά. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως freelancer στο χώρο της γραφιστικής με έμφαση στη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και την εικονογράφηση. Η χαρακτική είναι ένας άλλος τομέας που ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ξύλο και τοίχο, αλλά όπως και στη γραφιστική έτσι κ εδώ μου αρέσει να δοκιμάζω νέα μέσα και τεχνικές.

Δουλειές του Θοδωρή Κονταξή μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/teokon

Ο Θοδωρής Κονταξής συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι