Αρχή

Bασίλης Πάλλας TRAVELLINK PROJECT

 Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.
Θεωρώ ότι η γραφιστική στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και αυτό φαίνεται μέσα από τις πολλές διεθνώς αναγνωρισμένες δουλειές ελληνικών γραφείων. Η νέα γενιά φαίνεται εξίσου δυναμική και ταλαντούχα. Μέχρι πρότινος, και παρά το γεγονός ότι έχουμε εξαιρετικούς σχεδιαστές, ήταν μικρό το κοινό που ακολουθούσε τη δουλειά τους. Πλέον, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά να αντιμετωπίζουμε το design και στην Ελλάδα ως βασικό κομμάτι της αισθητικής μας– παρότι εξυπηρετεί κυρίως εμπορικούς σκοπούς – κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ένα από τα αγαπημένα μου project είναι ο σχεδιασμός της καμπάνιας «Discover Great Music» του ραδιοφωνικού σταθμού Εn Lefko 87,7, ένα project που κατέληξε στην ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας του σταθμού. Ξεκίνησα να σχεδιάζω εξαιτίας της μουσικής κι ίσως για αυτό μου αρέσει τόσο πολύ να αναλαμβάνω τέτοιου είδους project.
 Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;
Ποιον δεν εμπνέουν τα ταξίδια; Και επειδή οι designers είμαστε οπτικοί τύποι μπορώ επιτέλους να παραδεχτώ ότι με εμπνέει (σχεδόν εξίσου) η χαλαρότητα που νιώθω αραχτός στην πετσέτα μου στην παραλία ενός νησιού, με την «ουρμπανίλα» με την οποία έρχομαι αντιμέτωπος όταν κάνω βόλτα στο Μοναστηράκι.

 

Ονομάζομαι Βασίλης Πάλλας – ζω και εργάζομαι στο εξωτικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας ως freelancer. Το design μπήκε στη ζωή μου μέσω της μουσικής. Για πολλά χρόνια, η κύρια δραστηριότητά μου ήταν η μουσική παραγωγή – έτσι ξεκίνησα να σχεδιάζω αφίσες για τα events στα οποία έπαιρνα μέρος. Από τα decks βρέθηκα να σπουδάζω στον AKTO και από εκεί, ως designer πλέον, στο «μαγικό» χώρο της διαφήμισης και των startups.
Αυτό που μου αρέσει στη δουλειά ως freelancer σίγουρα είναι δεν είναι οι εισφορές του Ο.Α.Ε.Ε., αλλά η μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία που έχω, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζω το design ολιστικά, και η εναλλαγή από project σε project.

 

Δουλειές του Βασίλη Πάλλα μπορείτε να δείτε εδώ: http://vasilispallas.com/

Ο Βασίλης Πάλλας συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι