Αρχή

alati design atelier _TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπετε τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μιλήστε μας για το αγαπημένο σας project.Η γραφιστική στον ελληνικό χώρο έχει κάνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια καθώς πλέον οι πελάτες αναζητούν τον καλό και καινοτόμο σχεδιασμό που θα κάνει το brand τους να ξεχωρίζει. Αυτό έχει βοηθήσει στην ανάδειξη νέων σχημάτων και ανθρώπων που με τη φρέσκια ματιά τους μπορούν να προσφέρουν διαφορετικές λύσεις. Το κοινό είναι πολύ πιο έτοιμο πια να δεχτεί τη σύγχρονη αισθητική και να ξεχωρίσει μια δουλειά στην οποία έχει γίνει επένδυση σε έρευνα και ποιοτικό σχεδιασμό.

Το αγαπημένο μας project είναι ένα case study που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και αφορά το branding ενός μουσικού φεστιβάλ. Καθ’ότι η μουσική παίζει τεράστιο ρόλο στις ζωές μας, δε μπορούσε να λείπει κάτι τέτοιο από το portfolio μας. Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και δύσκολα projects που έχουμε αντιμετωπίσει, κυρίως στο κομμάτι των εφαρμογών του. Πρόκειται όμως για μια πρόκληση που σκοπεύουμε να κατακτήσουμε. Περισσότερα εν καιρώ.
Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σας; Αν ναι, τι κάνετε σε ένα ταξίδι για αντλήσετε έμπνευση;

Τα ταξίδια πάντα είναι πηγή έμπνευσης και όχι μόνο για τους σχεδιαστές. Οτιδήποτε κάνει έναν άνθρωπο να ξεφύγει από την καθημερινότητα του, μπορεί να αποτελέσει δημιουργικό ερέθισμα. Η δε αλληλεπίδραση με διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής, διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες και βοηθάει στο να αποκτήσει κάποιος πιο σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο. Πόσο μάλλον λοιπόν, όταν όλα αυτά τα ερεθίσματα έχουν αποδέκτη κάποιον που μπορεί να τα τα εκμεταλλευτεί για οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση.

 

Το alati design atelier είναι το συνδημιούργημα της Shanti Θωμαΐδη και του Λευτέρη Πρωτοπαπά. Βασικό μέλημα και στόχος του γραφείου είναι ο προσεκτικός σχεδιασμός και η αξιοποίηση των βασικών αρχών του design, εφαρμόζοντάς τις κατάλληλα σε κάθε project. Τα κύρια πεδία δραστηριοποίησης μας είναι το branding, ο σχεδιασμός έντυπης επικοινωνίας αλλά και ο σχεδιασμός ιστοσελίδων.

 

 

Δουλειές του alati design atelier μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/alatidesign

Το alati design atelier συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι