Αρχή

#ProjectKUBARAS

To #ProjeetKUBARAS είναι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη. Καλλιτέχνες, designers και σχεδιαστές φιλοτεχνούν αφιλοκερδώς παραδοσιακούς πήλινους κουμπαράδες αποκλειστικά για το Μουσείο Μπενάκη. Κοινός σκοπός όλων είναι η ενίσχυση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου για μαθητές σχολείων Ειδικής Αγωγής.
Θέλοντας να στηρίξουμε το τμήμα εκπαιδευτικών προσκαλέσαμε συνεργάτες και φίλους του Πωλητηρίου να λάβουν από έναν χειροποίητο παραδοσιακό κουμπαρά και να τον μεταποιήσουν, διακοσμήσουν, φιλοτεχνήσουν με απόλυτη ελευθερία. Ανταποκρίθηκαν όλοι με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και δημιουργήθηκε η ομάδα του #Project- KUBARAS, μια ομάδα που προσέφερε χρόνο, ενέργεια και δημιουργικότητα για να στηρίξει το Μουσείο.
Οι ποικιλόχρωμοι και πολύμορφοι κουμπαράδες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα εκτεθούν και θα τεθούν προς πώληση για τέσσερις μέρες στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα, από την Πέμπτη 29/11 μέχρι τη Δευτέρα 3/12. Έπειτα θα διοχετευθούν και στα υπόλοιπα Πωλητήρια του Μουσείου.
Την Πέμπτη 29/11, στις 19:30, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα να δείτε τη συλλογή και να γνωρίσετε τους δημιουργούς υπό τους ήχους του Παναγιώτη Μελίδη.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου για μαθητές σχολείων Ειδικής Αγωγής. Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων εδώ.
Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική τους προσφορά τους: Αναστασιάδου Ρίτσα, Βότση Έλενα, Γρηγορίου Μαρία, Εκκλησιάρχου Μαργαρίτα, Ζαράρη Σοφία, Δeltakappadesign, Δαϊσπύρου Σοφία, Κανελλοπούλου Ελένη, Καστρινάκης Αντώνης, Κεραμέα Ζωή, Κρούσκα Έρση, Κωνσταντόπουλος Πάνος, Λεκατσά Αντωνία, Λούρμπα Μαριάννα, Μουρατίδης Γιώργος, Ομάδα ΘΕΤΙΣ, Πανταζής Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Παπαλέξη Λιάνα, Παπατριανταφυλλόπουλος Κώστας, Περιβολάρη Κική, Σεμερτζιάν Μηνάς, Σιμόπουλος Αλέξανδρος, Σκουλούδη Χριστίνα, Σπυρίδωνος Τάσος, Στασινού Νάντια, Στρουμπούλη Αλίκη, Τσενέ Χριστίνα, Χουσάκος Εμμανουήλ, Χρηστίδης Χρήστος – Μαιδάτσης Μιχάλης, Χωραφά Θεοδώρα, Aluminati, Aumorfia, b., Bob Studio, Blaqk, Cacao Rocks, Ergon Mykonos, Imaginary Rooms, Kanella, Kimale, Metoo, Nefelia, RTMone, StudioLav, Tind.

 

Εγκαίνια: 29.11.2018, 19:30
Διάρκεια: 29.11.2018 – 03.12.2018
Διεύθυνση: Πινακοθήκη Γκίκα | Πωλητήριο, Κριεζώτου 3, Αθήνα