Αρχή

Europe 40 Under 40® 2018

Tο European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα και το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής, προκηρύσσουν την υποβολή συμμετοχών για τo Europe 40 Under 40®, ένα ετήσιο πρόγραμμα που βραβεύει την νέα ταλαντούχα γενιά ευρωπαίων αρχιτεκτόνων και βιομηχανικών σχεδιαστών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που δεν έχουν συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους με σκοπό την ανάδειξη των 40 πιο υποσχόμενων επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι πρόκειται να επηρεάσουν τη σύγχρονη κατασκευαστική εποχή με τις νέες και καινοτόμες ιδέες τους.

Το κλειδί είναι η ευρύτερη αναγνώριση των 40 πιο ταλαντούχων αρχιτεκτόνων και βιομηχανικών σχεδιαστών με δημιουργική σκέψη που εργάζονται στις χώρες της Ευρώπης.

Πρακτικές πληροφορίες για τους αρχιτέκτονες
Τα έργα (χτισμένα ή όχι) που μπορεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: εταιρική αρχιτεκτονική, ουρανοξύστες, θεσμικά έργα, θρησκευτικά κτίρια, πολιτικές και πολιτιστικές δομές, αστική ανανέωση, αποκατάσταση / ανακαίνιση, οικιστική αρχιτεκτονική για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, καταστήματα και το δημόσιο περιβάλλον. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, πολεοδόμοι.

Πρακτικές πληροφορίες για τους βιομηχανικούς σχεδιαστές
Τα προϊόντα ( κατασκευασμένα ή μόνο σχεδιασμένα ) που μπορούν να συμμετέχουν πρέπει να ανήκουν στις κατηγορίες: ηλεκτρονικά είδη, ιατρικό εξοπλισμό, έπιπλα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, εξοπλισμό, υλικά, εργαλεία, κουζίνα και μπάνιο, καλύμματα δαπέδου, επιτραπέζια, προϊόντα οικιακής χρήσης, δημόσια περιβάλλοντα, μόδα και γραφιστική. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες του βιομηχανικού σχεδιασμού, της γραφιστικής, της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας.

Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα 2019 είναι η 1η Νοεμβρίου 2018.

Η κριτική επιτροπή, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα αποτελείται από μια ομάδα διακεκριμένων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, κατασκευαστών, αρχιτεκτονικών δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών και κριτικών ,θα επιλέξει μεμονωμένους βιομηχανικούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες βάσει των υποβαλλόμενων τριών έργων τους καθώς και για την δημιουργική σκέψη των έργων τους.
Όλες τις πληροφορίες για τα κριτήρια καθώς και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Europe 40 Under40®, θα βρείτε στη διεύθυνση www.europeanarch.eu

Οι νικητές Europe 40 Under40® θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2019. Τα έργα των νικητών θα παρουσιαστούν στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα και θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην Ευρώπη.
Όλοι οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες και τα έργα τους θα περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο Europe 40 Under 40®, από τις εκδόσεις του οργανισμού Metropolitan Arts Press Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την
κ. Κωνσταντίνα Γελαδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στο mail,
konstadina@europeanarch.eu ή καλώντας στο 210 3428511.

Facebook: 40under40 European Design Award
Instagram: 40under40europeandesign

The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies
28 Butlers Court, Sir John Rogersons Quay
Dublin 2, IRELAND TEL/FAX +353/(0) 1 6708781

Contemporary Space Athens
74 Mitropoleos Street, Athens, GREECE
TEL +302103428511 FAX +302103428512