Αρχή

Φωτιστικό από χαρτί; Yes!

 

Ενα εταιρικό χριστουγεννιάτικο δώρο γίνεται ευκαιρία για τη δημιουργία από την busybuilding μιας ξεχωριστής χειροποίητης κατασκευής, που εκπέμπει θετική ενέργεια και είναι προορισμένη να παραμένει χρήσιμη όλο τον χρόνο.

Όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής εκδηλώσεων Yard ζήτησαν από την branding & design agency busybuilding να αναλάβει τον σχεδιασμό του εταιρικού της δώρου για το 2016 είχαν στο μυαλό τους τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου αντικειμένου, που να παραπέμπει στο προφίλ της εταιρείας και, ιδανικά, να αποτελεί κάτι που ο παραλήπτης θα ήθελε να κρατήσει και να χρησιμοποιεί όλο τον χρόνο. Για την busybuilding, η ανάθεση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία να ασχοληθεί με ένα από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της, το βιομηχανικό design, και να δημιουργήσει με απλά υλικά και έξυπνο σχεδιασμό ένα μοναδικό και χρηστικό αντικείμενο.
Επαγγελματική φιλοσοφία της Yard αποτελεί η θετική και λειτουργική αντιμετώπιση του κάθε project, με λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη, μακριά από τη λογική του one fits all. Αναζητήθηκε έτσι η ιδέα που θα συνέδεε τη θετική ενέργεια της Yard με το δώρο της. Μέσα από μια σειρά σχετικών ιδεών που «έπεσαν» στο τραπέζι, επιλέχθηκε η λέξη YES, τόσο γιατί αποτελεί μια απλή και άμεση θετική λέξη όσο και γιατί μοιράζεται το ίδιο αρχικό γράμμα με την εταιρεία. Στη συνέχεια αναζητήθηκε το αντικείμενο εκείνο που θα αποτελούσε ένα στοιχείο με χαρούμενο, θετικό και δημιουργικό χαρακτήρα, αλλά και θα συμβόλιζε τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Yard.
Έτσι δημιουργήθηκε το YES. Ενα επιτραπέζιο custom made φωτιστικό, ένα DIY αντικείμενο, μια ειδική κατασκευή από χαρτόνι και χαρτί, με επίκεντρο τη λέξη YES και έμπνευση τη hands on προσέγγιση της Yard στη δουλειά της. Το δώρο έχει διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς ο παραλήπτης του καλείται να συναρμολογήσει μόνος του το φωτιστικό του, ενώ του δίνεται η επιλογή να βλέπει κάθε φορά να φωτίζεται ολόκληρη η λέξη YES ή τμήμα της, μετακινώντας μέρος του και ξεκινώντας από το γράμμα Y που παραπέμπει στο όνομα «Yard». Με αυτόν τον τρόπο το δώρο προσωποποιείται ώστε να ταιριάζει στον εκάστοτε παραλήπτη του.
Η παραγωγή του φωτιστικού έγινε από την «La Petite Jumelle», που ειδικεύεται στην κατασκευή custom made συσκευασιών υψηλής ποιότητας, ενώ κάθε τμήμα επιλέχθηκε από την busybuilding προσεκτικά και ξεχωριστά, καταλήγοντας σ’ έναν μοναδικό συνδυασμό που ενισχύει τη limited edition αξία του αντικειμένου. Το δώρο περιλαμβάνει φωτιστικό από χαρτόνι, χάρτινο μαύρο καλώδιο και ντουί, ενώ χρειάζεται λάμπα LED για να λειτουργήσει.