Αρχή

Θαλασσινός Αναστασίου_TRAVELLINK PROJECT

Πως βλέπεις τη γραφιστική στην Ελλάδα; Μίλησέ μας για το αγαπημένο σου project.

Πιστεύω πως η ελληνική γραφιστική δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές άλλων χωρών. Έχουμε διεθνώς καταξιωμένα γραφεία με εξαιρετικές δουλειές στο portfolio τους. Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή χώρα και έχουμε τόσα εξαιρετικά δημιουργικά γραφεία, αλλά και άλλα να έρχονται από πίσω, μόνο ως θετικό μπορώ να το χαρακτηρίσω. Επίσης αν μπορούμε να πούμε πως η κρίση είχε κι αυτή ένα θετικό, είναι το ότι πολλοί περισσότεροι απευθύνθηκαν σε καλά δημιουργικά γραφεία για την διαχείριση της εικόνας τους.

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου project είναι η καμπάνια που ετοιμάσαμε για την περίοδο του Euro 2016 στη Newtons για τη μπίρα των Lidl. O Larrys, όπως ονομάστηκε ο κεντρικός ήρωας, είναι ο τύπος που όταν οι περισσότεροι άντρες βλέπουν μπάλα, αυτός πάει και την πέφτει στις κοπέλες τους ή ασχολείται με τις δικές του. Στο project αυτό κατάφερα πέραν του σχεδιαστικού κομματιού να επιμεληθώ και κάποια κείμενα. Ο συνδυασμός γραφιστικής και γραφής κειμένων για μένα είναι 2 παράγοντες που κάνουν ένα project αγαπημένο.

Είναι τα ταξίδια μια μορφή έμπνευσης για τη δουλειά σου; Αν ναι, τι κάνεις σε ένα ταξίδι για αντλήσεις έμπνευση;

Δεν έχω ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου. Αλλά έχω βάλει στόχο πλέον ότι κάθε χρόνο θα επισκέπτομαι τουλάχιστον μια χώρα. Κάθε χώρα σου δίνει διαφορετικά ερεθίσματα ως προς τη δουλειά σου. Όντας άνθρωπος ευσυγκίνητος σχετικά με την τυπογραφία, οι περισσότερες φωτογραφίες που θα βγάλω στο εξωτερικό θα είναι ταμπέλες μαγαζιών παρά τοπία.

 

Ονομάζομαι Θαλασσινός Αναστασίου, γεννήθηκα στο Μαρούσι, όπως το 90% του λεκανοπεδίου Αττικής και μεγάλωσα στο μεγαλύτερο ΚΑΠΗ της ανατολικής Αττικής, το Χαλάνδρι. Η γραφιστική μου συνέβη και νιώθω πως κατά κάποιο τρόπο με διάλεξε και δεν το διάλεξα και τα τελευταία 6 χρόνια που ασχολούμαι πιο εμπεριστατωμένα με αυτό περνάω (κυρίως) καλά. Για 2 χρόνια είχα την χαρά να εργαστώ στο αγαπημένο μου γραφείο, τη mousegraphics, ενώ από το 2016 ανήκω στο δημιουργικό της Newtons Laboratory. Αγαπάω να σχεδιάζω κυρίως λογότυπα και ολοκληρωμένες εταιρικές ταυτότητες, συσκευασίες αλλά και γραμματοσειρές.

 

 

Δουλειές του Θαλασσινού Αναστασίου μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.behance.net/theseaman

Ο Θαλασσινός Αναστασίου συμμετέχει με αφίσα του στο Travellink Project έχοντας επιλέξει την αγαπημένη του πόλη.
Εγκαίνια έκθεσης: 26.05.17
Διάρκεια Έκθεσης: 26.05.17-01.05.17
Χώρος: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι