Αρχή

Οι φθορές που πληγώνουν

Μία σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση φθορών και ζημιών σε μνημεία και χώρους της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης εγκαινίασαν πρόσφατα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Alpha Bank, το Κολλέγιο Ανατόλια και η Χ.Α.Ν.Θ.
Η πρώτη δράση του Προγράμματος “Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την συμμετοχή 100 εθελοντών από τους τέσσερις συνεργαζόμενους φορείς.
Οι εθελοντές, εξοπλισμένοι με ειδικά εργαλεία και υλικά καθαρισμού και προστασίας, τα οποία προσέφερε η Αlpha Bank, εργάσθηκαν ομαδικά και, υπό την καθοδήγηση των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποκατέστησαν πλήρως όλες τις φθορές, καθάρισαν τη μαρμάρινη βάση και τα προστατευτικά των προβολέων του αγάλματος, καθώς και τα υπαίθρια κιβώτια ηλεκτρικής διανομής και τα μαρμάρινα καθίσματα του περιβάλλοντος χώρου.
Το αποτέλεσμα της πολύωρης προσπάθειας είναι εντυπωσιακό και επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη αξία της εθελοντικής συμμετοχής σε ενέργειες που στοχεύουν στην προστασία του αστικού και του φυσικού περιβάλλοντος. Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και κατά το 2017, σε περισσότερους χώρους της Νέας Παραλίας.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank “Οι φθορές που πληγώνουν”, το οποίο ξεκίνησε το 2014 και έχει επιτύχει μέχρι στιγμής, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, την αποκατάσταση και τη συντήρηση συνολικά 25 γλυπτών και μνημείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.