Αρχή

Εντυπωσιακή παρουσία στο εξωτερικό

Με μια μακρόχρονη εμπειρία σε διεθνείς συνεργασίες και ανταλλαγές, το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει την δραστηριότητά του σε Μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού με εντατικούς ρυθμούς. Στόχοι αλλά και χρέος του Μουσείου, ειδικά στις δύσκολες εποχές, είναι η διεύρυνση και η ανάπτυξη. Είναι η επαφή με περισσότερους ανθρώπους, σε περισσότερα μέρη. Είναι η παρουσία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Το Μουσείο Μπενάκη ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια μακρόχρονη και ουσιαστική συνεργασία με το Hellenic Museum της Μελβούρνης, ένα μουσείο που εκπροσωπεί τον ελληνικό πολιτισμό στην πόλη με τη μεγαλύτερη κοινότητα της ομογένειας παγκοσμίως.
Η έκθεση με τίτλο Gods, Myths and Mortals: Greek Treasures Across the Millennia from the Benaki Museum, που εγκαινιάστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, μεταφέρει στην αυστραλιανή μεγαλούπολη ένα “μικρό” Μουσείο Μπενάκη.

Διαρθρωμένη με τον ίδιο τρόπο που παρουσιάζονται οι μόνιμες συλλογές του Μουσείου στο Κεντρικό Κτήριο, προσφέρει μια ευσύνοπτη αλλά συνολική εικόνα της διάρκειας του ελληνικού πολιτισμού και αναδεικνύει την αδιάσπαστη συνέχεια και συνοχή του ελληνισμού από τα βάθη της προϊστορίας ως τα κλασικά και ελληνιστικά χρόνια, από τη ρωμαϊκή περίοδο ως το τέλος της βυζαντινής εποχής, και από τους αιώνες της ξενοκρατίας ως την επαναστατική αφύπνιση του 1821 και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

 

GODS, MYTHS and MORTALS: Greek Treasures across the Millennia
Ένα Ελληνικό Μουσείο στη Μελβούρνη με τη συνεργασία Μουσείου Μπενάκη
10.09.2014 – 10.10.2019
HELLENIC MUSEUM
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ