Αρχή

Όταν τα ελληνικά… τέρατα κατέκτησαν το Σικάγο

Ο Κέρβερος, ο Πολύφημος, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες και περισσότερα από είκοσι ακόμη τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, αφού έκαναν έγιναν γνωστά στο Μανχάταν, αποφάσισαν να κάνουν… απόβαση στο Σικάγο. Ο λόγος για τη νέα εντυπωσιακή παρουσίαση της έκθεσης της Beetroot: «The Greek Monsters».

Τα ελληνικά τέρατα δεν τα σταματά τίποτα, αφού πρόκειται για την έβδομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ εντός της Ελλάδος η έκθεση είχε παρουσιαστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημιουργίες της Beetroot στόχο έχουν να προβάλλουν με έναν όσο το δυνατόν χιουμοριστικό τρόπο τη θετική πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design και της ανάπτυξης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η μυθολογία μας επανεξετάζεται υπό το νέο πρίσμα της ουσίας που κρύβει πίσω από το φανταστικό της περίβλημα και εδραιώνει εκ νέου τη θέση της ως κληρονομιά του δυτικού πολιτισμού.

Η έκθεση αποτελείται από εγκαταστάσεις, τρισδιάστατα γλυπτά, ειδώλια, ζωγραφικά γκράφιτι, αλλά και ψηφιακά «αόρατα» τέρατα που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones, ενώ τα εκθέματα συμπληρώνονται από υπομνήματα στα οποία αντί να παρατίθενται πληροφορίες για την προέλευση, την ιστορία ή την κατασκευή τους, θα παρουσιάζονται πρωτότυπα ποιήματα για τη φιλοσοφία ή την πρακτική που συμβολίζουν.

Η έκθεση άνοιξε για το κοινό στις 26 Σεπτεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη μέχρι το Μάιο του 2015, ενώ παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά όλων των ηλικιών The Little Monsters, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το National Hellenic Museum.

Τόπος: 333 South Halsted Street, Σικάγο.
Ωρες επίσκεψης: 15.30 – 19.30.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.