Αρχή

Κάνε το δικό σου… ΥoYo – Έκθεση ΥoYo στο ΙΜΚ

Από Σάββατο 20 έως Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Κάνε το δικό σου… ΥoYo

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες δημιούργησαν, σχεδίασαν και ζωγράφισαν το δικό τους YoYo. Όλα τα έργα αυτού του δημιουργικού διαλόγου παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο. Το καλύτερο έργο θα γίνει ένα ολοκαίνουριο παγκάκι YoYo και θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην έκθεση.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μμ.

Τι είναι το YoYo;
Το παγκάκι YoYo είναι ένα χρηστικό αντικείμενο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή του πολίτη του κόσμου, με παγκόσμιες διακρίσεις. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη YoYo. Μια δημιουργική σύντμηση της λέξης You (εσύ) που είναι ταυτόχρονα και ένα νεανικός χαιρετισμός Υο. Η λέξη διαβάζεται τόσο στην όψη όσο και στην κάτοψη. Το παγκάκι YoYo κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξυλοπολτό, υλικό 100% ανακυκλώσιμο. Είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φιλικό στο περιβάλλον. Το YoYo είναι ένα παγκάκι με οικολογική συνείδηση, διασκεδαστικό, πολυβραβευμένο και με δημιουργικό πνεύμα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για το YoYo.
– Top Winner στα 2010 China’s Most Successful Design Awards
– Finalist στα New York Festivals 2011
– Διάκριση στα ΕΒΓΕ 2011
– Διάκριση στα βραβεία Designpreis Deutschland 2012
– Ασημένιο Βραβείο στα A ́ Design Award
– Μόνιμα Έκθεμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το παγκάκι YoYo δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δημιουργικής και επικοινωνιακής πλατφόρμας *etsi από τη Ροδάνθη Σεντούκα, Creative Director και Partner της Red Design Consultants, Δημιουργό του Εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ με το YoYo
– Παρουσία στην Εκθεση του artΑΖ στο Marina View στην Μύκονο, Ιούλιος 2014
– Μόνιμα Έκθεμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
– Μόνιμο Έκθεμα στο Betahaus, στη Διεθνή Έκθεση Design Wall of Berlin 2012.
– Μόνιμο Έκθεμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
– Παρουσία στην Έκθεση στην Κινέζικη Πρεσβεία, Μάρτιος 2013
– Παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2011 και στο Archive Shop της Carteco.
– Παρουσία στη Διεθνή ετήσια έκθεση Inno Design Tech (IDT) Expo, 2011
– Βασικό έκθεμα στις Εκθέσεις *etsi για το περιβάλλον και *etsi για την Ελλάδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2011

Το YoYo είναι εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από τη Ροδάνθη Σεντούκα στη Red design consultants:
http://yoyo-objects.com
http://www.archisearch.gr/article/572/pagkaki-yoyo-apo-ti-red-design-consultants.htm
http://network.artcenter.edu/gallery/YoYo/2629765
http://www.mcf.gr/en/etsiexhibition/
http://www.reddesignconsultants.com/static/main.htm

Red Design Consultants
Η Red Design Consultants είναι η πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία branding, με έδρα την Αθήνα. Η Red έχει συμβάλει στη δημιουργία και ανάπτυξη κορυφαίων ελληνικών μαρκών, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εταιρικής ή προϊοντικής τους ταυτότητας, υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και παρουσιάζοντας ξεχωριστές προτάσεις, που επικοινωνούν ξεκάθαρα το όραμα και τη μοναδική φιλοσοφία της μάρκας στον τελικό αποδέκτη της και κάνουν τη διαφορά στην αγορά.

Η μακρόχρονη πείρα, το πάθος για το πρωτότυπο, η αγάπη για το αυθεντικό, το ταλέντο και ο απόλυτος συνδυασμός του έξυπνου στρατηγικού design με ουσία και συναίσθημα έχει οδηγήσει πολλές ελληνικές μάρκες στην κορυφή και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους. Η ομάδα της Red Design Consultants, πολυσυλλεκτική και ξεχωριστή, αποτελείται από εξειδικευμένα ταλέντα στο marketing, στο communication, graphic, product και environmental design, τα οποία με ευρύτητα εμπειρίας, σωστή κρίση, έμπνευση και όραμα δημιουργούν πρωτοποριακές ιδέες, που δίνουν σαφές και δυνατό μήνυμα στην αγορά.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες: Brand Consultancy, Brand Strategy, σχεδιασμός ταυτότητας, ονοματολογία, σχεδιασμός επικοινωνίας, Διαδραστικό branding.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ YoYo: Δημήτρης Αρβανίτης, Γιούλη Επτακοίλη, Γιάννης Καρλόπουλος, Ευάγγελος Κασσαβέτης, Γιάννης Κουρούδης, Αγνή Μαριακάκη, Κατερίνα Παπαναγιώτου, Τζανέτος Πετροπουλέας, Κώστας Πολίτης, Ροδάνθη Σεντούκα, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος / Συντονιστής: Θοδωρής Μαστρογιάννης.

Συνδιοργανωτές:
gr design, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Υποστηρικτές:
χαρτιά Περράκης, Φωτόλιο & Typicon, Καθημερινή