Αρχή

Γεωμετρικές αναταράξεις

 

ΤΕΥΧΟΣ 12, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Στον σχεδιασµό του λογοτύπου αποτυπώνουµε τον bold χαρακτήρα της σχεδιάστριας, τις σκληρές φόρµες και γεωµετρικές χαράξεις που χρησιµοποιεί στον σχεδιασµό των προϊόντων της.

Τα αρχικά IDP αποτυπώνονται αφαιρετικά στο σχήµα και τη σύνθεση του λογοτύπου.
Το κουτί συσκευασίας των παπουτσιών της βασίζεται στο ιδιαίτερο στιλ της, που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη σύνθεση διαφορετικών υλικών και χρωµάτων σε κάθε παπούτσι. ∆ηµιουργήσαµε, λοιπόν, µια origami κατασκευή, µε διαφορετικά χαρτιά σε υφή και χρώµα που µπορεί να φτιάχνει µόνη της και να δηµιουργεί διαφορετικές συνθέσεις και µοναδικά κουτιά, τα οποία παραπέµπουν σχηµατικά στον λογότυπο και την εταιρική της εικόνα.
Οι υπόλοιπες εφαρµογές της εταιρικής ταυτότητας ακολουθούν τις γραµµές του λογοτύπου και τη χρωµατική παλέτα που επιλέχθηκε από τα χρώµατα που χρησιµοποιεί η σχεδιάστρια στις κολεξιόν της.

 

Η Ίρις Ντεπόρτου, με Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, σπούδασε στο Central Saint Martins του Λονδίνου και στο Istituto Marangoni του Μιλάνου Σχέδιο Μόδας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Υποδημάτων στην Αθήνα, με δάσκαλο τον Απόστολο Κουλουμάση. Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη του κόσμου, αφομοίωσε ερεθίσματα και εντυπώσεις, οξύνοντας την ευαισθησία της για την ιδιαιτερότητα των μορφών, των χρωμάτων και των υλικών, όπως παρουσιάζονται στη φύση και τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Με στόχο τη μοναδικότητα, οι χειροποίητες δημιουργίες της συνδυάζουν την ελληνική αισθητική και την ιταλική φινέτσα, φιλτραρισμένες μέσα από την πρωτοποριακή ματιά που αποκόμισε από τη ζωή της στο Λονδίνο. Κάθε σεζόν η Ίρις Ντεπόρτου προτείνει μια limited collection. Επιμελείται η ίδια όλα τα στάδια από τον σχεδιασμό έως την κατασκευή κάθε δημιουργίας της, επιδιώκοντας την άνεση και την καλαισθησία. Κατόπιν συνεννόησης τα σχέδιά της μπορούν να προσαρμοστούν και σε ιδιαίτερες απαιτήσεις, personalize. Επίσης, προσφέρει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους παπούτσι (bespoke IDP), φτιαγμένο για το δικό τους πόδι, σύμφωνα με το γούστο, τις επιθυμίες και επιλογές τους.