Αρχή

Ενα νέο κατάστημα για το design στα Εξάρχεια

Το Redy.Shop είναι μια νέα προσπάθεια που επιθυμεί να φέρει σε επαφή τη δουλειά Ελλήνων αλλά και διεθνών σχεδιαστών με το ευρύ κοινό, προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο στις αγοραστικές ανάγκες του. Πρόκειται για έναν χώρο που προωθεί την οπτική κουλτούρα σε κάθε μορφή της και φιλοδοξεί να συμβάλει στην καθημερινή εμπειρία μας μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένα προϊόντα.

Εδρεύει -πού αλλού;- στα Εξάρχεια, μια γειτονιά που διαχρονικά πειραματίζεται και αγκαλιάζει καθετί που εκκινεί αυθεντικά και με ειλικρίνεια. Εκεί βρήκε τον χώρο της, έναν χρόνο πριν, η ομάδα της Redy., και, αφού έκανε τα πρώτα της βήματα ως γραφείο σχεδιασμού και οπτικής επικοινωνίας, επέκτεινε τις δραστηριότητές της δημιουργώντας παράλληλα αυτόν τον φιλόξενο χώρο που αγαπά τη ζωντάνια, την εξωστρέφεια και, φυσικά, τον καλό σχεδιασμό.
Στο Redy.Shop η πολυχρωμία είναι συνειδητή επιλογή αισιοδοξίας και χαράς, γι’ αυτό και υπάρχει διάχυτη σε κάθε γωνιά: έντονα και ζωηρά χρώματα, καλοδουλεμένες σκέψεις που αποτυπώνονται σε ένα λειτουργικό ντιζάιν, αντικείμενα που δεν μένουν στη διακόσμηση, αλλά εκφέρουν άποψη. Με μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από αφίσες, art prints, κεραμικά, ρούχα, υφάσματα, γραφική ύλη, αξεσουάρ, χειροποίητα σαπούνια και κοσμήματα, σκερτσόζες tote bags, ιδιαίτερες και χαρούμενες επιλογές για δώρα, ξεχωριστά εικονογραφημένα βιβλία, περιοδικά για το ντιζάιν, και επιλεγμένες εκδόσεις που αφορούν τον κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη δημιουργό ή απλώς τον κάθε δημιουργικά σκεπτόμενο άνθρωπο, το κατάστημα αποτελεί ένα πραγματικά «must-visit» σποτ.

Δίνοντας προσοχή στα σημεία των καιρών και προωθώντας την οικολογική συνείδηση, όλα τα χαρτιά που, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται φέρουν την πιστοποίηση FSC, ενώ τα χρώματα είναι οικολογικά, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα στον πλανήτη και απαλλάσσοντας τον καταναλωτή από το ηθικό βάρος των αγορών. Όλα τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι κανένα από τα προϊόντα δεν είναι αποτέλεσμα τυποποιημένης παραγωγής ή εκμετάλλευσης σε οποιαδήποτε χώρα της Γης, αλλά το απαύγασμα της δουλειάς δημιουργικών ανθρώπων και ανεξάρτητων σχεδιαστών που αποστολή τους είναι να προσφέρουν από το δικό τους μετερίζι, κάνουν τα ψώνια μια άκρως προσωπική και διασκεδαστική υπόθεση.
Χαιρόμαστε που το ντιζάιν αναδεικνύει τις δυνατότητές του σε πολλαπλούς τομείς στη χώρα μας. Χαιρόμαστε που νέοι και νέες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την υπόθεση. Από την πλευρά μας στηρίζουμε ήδη αυτήν την προσπάθεια και είμαστε σίγουροι πως έχουμε ακόμη πολλά όμορφα να δούμε.