Αρχή

Ελβετικός σουγιάς το νέο βιβλίο «Graphic design» του Πάνου Κωνσταντόπουλου

Στη κατάμεστη αίθουσα παρουσιάσεων του ΡΟΜΑΝΤΣΟ παρουσιάσττηκε την Παρασκευή τo βιβλίο του Πάνου Κωνσταντόπουλου «GRAPHIC DESIGN» από τις εκδόσεις Gramma.

To πάνελ των ομιλητών με ονόματα από τα μεγαλύτερα γραφεία ντιζάιν της Ελλάδας τα οποία συμμετείχαν με δουλειές τους στο βιβλίο του Πάνου Κωνσταντόπουλου. Ο Πάρις Μέξης από τους Beetroot,  μίλησε για την σπουδαιότητα μιας νέας έκδοσης σήμερα σχετικά με την γραφιστική και σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται αθορύβως σε ανάπτυξη. Ο Θοδωρής Μαστρογιάννης από τους grafic notes ο οποίος επιμελήθηκε και το βιβλίο ανέλυσε και παρουσίασε τις ενότητες της έκδοσης. Ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος από τους Cannibal μίλησε για την φτωχή ελληνική βιβλιογραφία και αντίθετα για την εξαιρετικά πλούσια ξένη. Μάλιστα τόνισε πως μετά την έκδοση του βιβλίου «Το σχέδιο του γράμματος» του Τάκη Κατσουλίδη πριν 25 χρόνια το βιβλίο του Πάνου είναι το επόμενο. Ιδιαίτερη και η παρουσία της Ροδάνθης Σεντούκα από τους Red Design (σ.σ. υπεύθυνη σχεδιασμού του λογοτύπου των Ολυμπιακών αγώνων του 2004) η οποία παρουσίασε μέρος του σχεδιασμού της εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ. Ο Γιάννης Κουρούδης από τους Κ2 design μίλησε για την αναγκαιότητα τέτοιων βιβλίων και η βραδυά τελείωσε με τον εξαιρετικό και πάλι Δημήτρη Αρβανίτη που χαρακτήρισε το βιβλίο «ελβετικό σουγιά» και διάβασε στο κοινό αποσπάσματα από δηλώσεις μουσικών της τζαζ και με ένα παιχνίδι λέξεων, έφερε την τζαζ ταυτόσημη με το ντιζάιν.
Το άνοιγμα της βραδυάς έγινε με ενα δίλεπτο βίντεο από την ομάδα του themonitor.gr  σε λόγια της Αγνής και του Μιχάλη Κατζουράκη.

Πλήθος σπουδαστών καθηγητών από σχολές γραφιστικής, δάσκαλοι, τυπογράφοι ανάμεσα στο κοινό της υπέροχης αίθουσας του ΡΟΜΑΝΤΣΟ.