Αρχή

Λογότυπο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» από την Beetroot

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εμβλήματα στον ελληνικό και διεθνή αθλητισμό, που για περισσότερα από ογδόντα χρόνια εμπνέει τους αθλητές και τους οπαδούς του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών (ΠΑΟΚ), υπενθυμίζοντας παράλληλα τις βαθιές ρίζες του ιστορικού σωματείου.
Η Beetroot εργάστηκε με ενθουσιασμό, αλλά και απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του κλασσικού εμβλήματος, επαναπροσδιορίζοντας και εξελίσσοντάς το, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τη θέση που κατέχει η ομάδα στον σύγχρονο αθλητισμό, αλλά και την αποφασιστικότητά με την οποία «θα παίξει μπάλα» στην εποχή που ανοίγεται μπροστά της.
Τα φτερά και τα μάτια επανασχεδιάστηκαν έτσι ώστε να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του αετού, που σε συνδυασμό με τον θυρεό, με τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες γραμμές, σχηματίζουν την «καρδιά» των οπαδών της ομάδας.
Τα αρχικά της ομάδας αποκτούν τη δική τους υπόσταση με μια γωνιώδη, αυστηρή αλλά και σύγχρονη γραφή, στεφανωμένη από τη χρονολογία ίδρυσης του σωματίου με σκοπό να προβληθεί η διαχρονικότητά του. Η ασπίδα μέσα στην οποία οριοθετείται το έμβλημα επανασχεδιάζεται εκ νέου, και πλάι στη μαύρη ταινία της αυθεντικότητας προστίθενται, η χρυσή ως μια λεπτή αναφορά στις βυζαντινές ρίζες του σωματείου, αλλά και στα αριστεία που η ομάδα έχει κερδίσει και που πρόκειται να κατακτήσει στο μέλλον.
www.beetroot.gr