Αρχή

Μία Ελληνίδα ανάμεσα σε 10 γυναίκες που διαμορφώνουν το μέλλον του σχεδιασμού από το d5mag

Το άρθρο του d5mag υπογραμμίζει τα ποικίλα και εμπνευσμένα ταξίδια δέκα επιφανών γυναικών, ανάμεσα τους και μια ελληνίδα η Ελευθερία Ντεκώ, που αφήνουν το στίγμα τους σε διάφορους κλάδους σχεδιασμού. Επιδεικνύοντας τις αξιοσημείωτες συνεισφορές τους, αναφέρει ρο d5mag στοχεύουμε να εμπνεύσουμε άλλους να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στο σχεδιασμό και να υποστηρίξουν την αυξημένη εκπροσώπηση και την ένταξη στον κλάδο.

Αναλυτικά η λίστα:

 

1. Kavitha Iyer: Weaving Design Experiences στο Intercontinental Hotels Group

Αδειούχος αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρία στη φιλοξενία, φέρνει το πάθος για την τέχνη και τα ταξίδια στο ρόλο της ως Επικεφαλής Σχεδιασμού, Αμερική, στον Όμιλο Intercontinental Hotels. Η Kavitha ηγείται πρωτοβουλιών σχεδιασμού επωνυμίας, διαμορφώνοντας εμπνευσμένες εμπειρίες σχεδιασμού για κάθε μάρκα ξενοδοχείου στην Αμερική. Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει την ηγεσία του επαναπροσδιορισμού των Marriott Hotels και τη μεταμόρφωση της Sheraton Hotels & Resorts, μαζί με πολλά άλλα διάσημα brands. Αναγνωρισμένη για τις καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις της, η δουλειά της Kavitha έχει παρουσιαστεί σε διάφορες ταξιδιωτικές εκδόσεις, ενισχύοντας τη θέση της ως ηγετική φυσιογνωμία στο τοπίο του σχεδιασμού της φιλοξενίας.

 

 

2. Ελευθερία Ντεκώ: Illuminating the World with Artful Design

Η Ελευθερία Ντεκώ, η δημιουργική δύναμη πίσω από την Ελευθερία Ντεκώ & Συνεργάτες, είναι μια διάσημη σχεδιάστρια φωτισμού που ειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό, σκηνικό και φωτισμό εκδηλώσεων. Φημισμένη για την τεχνογνωσία της, οι σχεδιαστικές λύσεις της Eleftheria καλύπτουν ποικίλα έργα, μεταμορφώνοντας χώρους με προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις φωτισμού. Η αφοσίωσή της στην τέχνη της έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του κύρους βραβείου «Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς» το 2009. Η κορυφαία καριέρα της Ελευθερία Ντεκώ περιλαμβάνει τη συμβολή στο σχεδιασμό των φωτισμών των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ένα επίτευγμα που εδραιώθηκε περαιτέρω τη διεθνή της αναγνώριση.

 

3. Tori Soudan: A Multifaceted Creative Pushing Design Boundaries

Η Tori Soudan, μια αυτοαποκαλούμενη «πολύπλευρη δημιουργική», προσεγγίζει το σχεδιασμό με μια μοναδική προοπτική. Μέσω των επώνυμων εμπορικών σημάτων και των συμβουλευτικών υπηρεσιών της, η Tori δημιουργεί και εξυψώνει προϊόντα μόδας και εμπειρίες. Το έντονο βλέμμα της για την πολυτέλεια, το σχεδιασμό και την επιχειρηματική οξυδέρκεια έχει ωθήσει την καριέρα της, καθοδηγώντας τις δικές της επιτυχημένες μάρκες και ενδυναμώνοντας τους άλλους μέσω της συμβουλευτικής της πρακτικής. Απόδειξη του καινοτόμου πνεύματός της, η Τόρι ξεπερνά με συνέπεια τα όρια, αμφισβητώντας τις συμβατικές έννοιες του σχεδιασμού, τόσο οπτικά όσο και βιωματικά.

 

4. Lilian González-González: Championing Social Design and Inclusivity

Η Lilian González-González, βιομηχανική σχεδιάστρια με πολυδιάστατη καριέρα, φορά πολλά καπέλα. Είναι Συντονίστρια Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Anáhuac του Μεξικού, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Σχεδιασμού και συνιδρυτής της Pecha-Kucha Queretaro. Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει πολυάριθμα διεθνή συνέδρια, ομιλίες, συμπόσια και εκθέσεις στους τομείς της τέχνης και του design. Η επιρροή της επεκτείνεται στις κριτικές ομάδες διαφόρων διεθνών βραβείων σχεδιασμού, όπου το οξυδερκές μάτι της αντικατοπτρίζει τη βαθιά τεχνογνωσία της.

 

5. Sooner Routhier: Lighting Up the Stage with Creative Brilliance

Sooner Routhier, ένα όνομα συνώνυμο με την καινοτομία στον σχεδιασμό φωτισμού, έχει διαμορφώσει σημαντικά τη βιομηχανία. Με μια εντυπωσιακή συλλογή βραβείων, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Parnelli, του Live Design Achievement Award και του Live Production Summit Pinnacle Award, το ταλέντο του Sooner έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της, έχει συνεργαστεί με διάσημους μουσικούς καλλιτέχνες όπως οι Coldplay, The Weeknd και Imagine Dragons, δημιουργώντας οπτικά σαγηνευτικές εμπειρίες φωτισμού για μεγάλες περιοδείες και τηλεοπτικές εκπομπές. Η δέσμευση της Sooner για την προώθηση της συμμετοχής στον κλάδο είναι εμφανής μέσω της συνίδρυσής της του EVEN, ενός οργανισμού αφιερωμένου στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στις ζωντανές εκδηλώσεις.

 

6. Cheresse Thornhill-Goldson: Καλλιέργεια της επόμενης γενιάς σχεδιαστικού ταλέντου

Η Cheresse Thornhill-Goldson, βετεράνος της βιομηχανίας υποδημάτων, χρησιμοποιεί τη σχεδιαστική της τεχνογνωσία για να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές. Με πλούσια εμπειρία στον κλάδο στο σχεδιασμό υποδημάτων για καταξιωμένους αθλητές στη Nike, η Cheresse πέρασε στην εκπαίδευση, διδάσκοντας σχεδιασμό προϊόντων σε διάφορα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή ηγείται του S.E.E.D της adidas. (School for Experiential Education in Design), ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση διαφορετικών γυναικών να ακολουθήσουν καριέρα στο σχεδιασμό υποδημάτων. Η αφοσίωση της Cheresse στην προώθηση της ενσωμάτωσης στη βιομηχανία ανοίγει το δρόμο για ένα πιο δίκαιο μέλλον στο σχεδιασμό.

 

7. Sara Sheikh Akbari: Shaping Architectural Landscapes with Vision

Eχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ορισμένων από τις πιο εμβληματικές αρχιτεκτονικές δομές του κόσμου. Από την ένταξή της στην εταιρεία το 2007, η Sara έχει συνεισφέρει σημαντικά σε φημισμένα έργα όπως το Κέντρο Heydar Aliyev στο Αζερμπαϊτζάν και τα βραβευμένα κεντρικά γραφεία BEEAH στα ΗΑΕ.

 

8. Crystal Martin: A Rising Star in Interior Design

Φοιτήτρια στο Savannah College of Art and Design, έχει ήδη αρχίσει να κάνει πάταγο στον κόσμο του σχεδιασμού. Η απόκτηση του τίτλου «Emerging Interior Designer of the Year» για το έργο της «Le Fer Plat V» αναδεικνύει το εξαιρετικό ταλέντο και τις δυνατότητές της. Το μοναδικό όραμα και η δημιουργικότητα της Crystal τη χαρακτηρίζουν ως ένα ανερχόμενο αστέρι που πρέπει να παρακολουθήσετε στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης.

 

9. Μάο Χούα: Ένας οραματιστής του σχεδίου με παγκόσμιο αντίκτυπο

Επαγγελματίας σχεδιαστής με διεθνή προοπτική, συνδυάζει την καλλιτεχνική έκφραση και την έμπνευση της ζωής για να δημιουργήσει «τέλειο σχέδιο». Η σχεδιαστική της φιλοσοφία δίνει έμφαση στη θεατρική και δραματική αισθητική, μετατρέποντας τους χώρους σε σαγηνευτικές εμπειρίες που εμπλουτίζουν και εμπνέουν. Με ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει σχεδιασμό φιλοξενίας, κατοικίες και κλαμπ, η κυρία Μάο έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τις καινοτόμες και εντυπωσιακές σχεδιαστικές της λύσεις.

 

10. Meghan Preiss: A Design Advocate Shaping the Future

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Σχεδίασης και Διευθύντρια του CX Design Integration στην Delta Airlines, είναι παθιασμένη υπέρμαχος της σχεδιαστικής εκπαίδευσης και της ενσωμάτωσης. Ως το νεότερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ιστορία του WDO, η Meghan εργάζεται ενεργά για να αναβαθμίσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και να ενδυναμώσει τις μελλοντικές γενιές σχεδιαστών. Η ποικιλόμορφη εμπειρία της, που περιλαμβάνει την έρευνα σχεδιασμού, τη στρατηγική και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, την εξοπλίζει με μια ολιστική κατανόηση του σχεδιαστικού τοπίου. Η αφοσίωση της Meghan στην προώθηση της ενσωμάτωσης εντός του κλάδου εκτείνεται πέρα από τους επαγγελματικούς της ρόλους, καθώς προσφέρει ενεργά εθελοντές και μέντορες σε κοινότητες σχεδιασμού.

 

το αρθρο δημοσιεύθηκε εδώ