Αρχή

CU RESTARTUP @ΡΟΜΑΝΤΣΟ ROUND 2

CU RESTARTUP @ ΡΟΜΑΝΤΣΟ

Οι νικητές του πρώτου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up @Ρομάντσο και η ανακοίνωση του δεύτερου γύρου!

Restart είναι να δίνεις ευκαιρίες σε νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και νέους ανθρώπους.

Το Bios Ρομάντσο και το CU διοργανώνουν το CU Restart Up@Ρομάντσο, ένα διαγωνισμό που καλεί τους νέους να εκφραστούν ελεύθερα και να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο. Στον α’ γύρο του διαγωνισμού, κλήθηκαν να πάρουν μέρος νέοι, δημιουργώντας ένα φωτορομάντζο με θέμα «Restart στη ζωή μας». Ο α’ γύρος του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2013 και οι 4 νικητές έχουν ήδη εγκατασταθεί στη θερμοκοιτίδα κάνοντας το δικό τους επαγγελματικό restart.
Οι νικητές, πέρα από τη στέγαση της δραστηριότητάς τους, έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της θερμοκοιτίδας και με δημιουργούς με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, να γνωρίζουν πρακτικές καταξιωμένων επαγγελματιών και να παρουσιάζουν στο κοινό περισσότερα δείγματα από τη δουλειά τους. Η συνεχής αλληλεπίδραση των μελών της θερμοκοιτίδας συμβάλλει στην εξέλιξη κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, αλλά και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συνόλου παραγωγής που θα τροφοδοτήσει την πολιτισμική και ιστορική συνέχεια της πόλης.

Οι νικητές του πρώτου γύρου άνοιξαν τις πόρτες του καινούριου τους στούντιο στο Ρομάντσο για να κάνουν την πρώτη τους έκθεση και να εγκαινιάσουν την εγκατάστασή τους στην θερμοκοιτίδα!

Δημοσθένης Μπάρμπας
Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1991. Ζει στην Αθήνα και σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ζωγραφίζει πρωτότυπα σχέδια πάνω σε t – shirts. Ο Δημοσθένης, που θα μοιραστεί το γραφείο της θερμοκοιτίδας με τους άλλους τρεις νικητές, διακρίθηκε στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του «Η Μέρα πριν τη Δευτέρα». Ένας συνδυασμός φωτορομάντζου με κόμικ, με ήρωές τον μ. και τον Μ. που κάνουν έναν περίπατο στην Αθήνα.

Ομάδα 0-203: Βαγγέλης Πανταζής , Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Bίκτωρας Γκόγκας
Ο Νικόλας, ο Βίκτωρας και ο Βαγγέλης αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας Ο – 203, που πήρε το όνομά της από το γραφείο που θα στεγαστεί. Ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος έχει σπουδάσει περιβαλλοντική ανθρωπολογία, ο Βίκτωρας Γκόγκας είναι γραφίστας και ο Βαγγέλης Πανταζής αρχιτέκτονας – σχεδιαστής. Τους αρέσει ο προσδιορισμός πολυδιάστατη ομάδα εργασίας και είναι ένα ανοιχτό δίκτυο νέων ανθρώπων που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική, το design, την γραφιστική αλλά και την μουσική. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό με ένα πρότζεκτ το οποίο δούλευαν για πέντε ολόκληρα χρόνια και βλέπουν την εγκατάστασή τους στο Ρομάντσο ως ευκαιρία για να συνεχίσουν να ασχολούνται με τα πράγματα που τους εμπνέουν.

Βαγγέλης Πανταζής
Γεννημένος στα Γιάννενα. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πολυτεχνείο του ΕΤΗ στη Ζυρίχη, καθώς επίσης και αργυροχρυσοχοΐα στο Ι.Ι.Ε.Κ ΜΟKUME . Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως αρχιτέκτονας και είναι ιδρυτικό μέλος του σχεδιαστικού γραφείου Topotheque και της πλατφόρμας Vagio. Aπό τον Ιανουάριο του 2014 είναι διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του USC.

Νικόλας Παναγιωτόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.
Σπούδασε Δασολογία στο ΑΠΘ, και Περιβαλλοντική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Lund. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον τομέα της εστίασης.

Bίκτωρας Γκόγκας
Γεννήθηκε το 1985. Έχει σπουδάσει Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως γραφίστας.

Παράλληλα το Bios Ρομάντσο και το CU ανακοίνωσαν την έναρξη του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν νέοι 18-28 ετών με δημιουργική δραστηριότητα και να διεκδικήσουν επιπλέον 4 θέσεις στην καλλιτεχνική θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκφραστούν ελεύθερα με φαντασία και ευρηματικότητα και χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το κινητό τους, να δημιουργήσουν ένα βίντεο, στο οποίο θα παρουσιάζουν τη δραστηριότητά τους και τους λόγους που θα ήθελαν να κερδίσουν μία θέση στη θερμοκοιτίδα.
Περισσότερες πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στο δεύτερο γύρο του CU Restart Up@Ρομάντσο έως τις 21 Απριλίου στο www.vodafonecu.gr/restartup